Επισκευές Κτιρίων - Ανακαινίσεις Κτιρίων - Ειδικές Κατασκευές Κτιρίων

You are here: Αρχική » Χρήσιμα » Εγκατάσταση φυσικού αερίου
Δευτέρα, 15 Ιουλ 2024

Εγκατάσταση φυσικού αερίου

Εγκατάσταση φυσικού αερίουΕίναι ένα αέριο μείγμα υδρογονανθράκων. Εξάγεται από υπόγειες κοιλότητες & λόγω των ιδιοτήτων του θεωρείται οικολογικό καύσιμο. Είναι άχρωμο & άοσμο. Η χαρακτηριστική του οσμή, δίνεται τεχνητά ώστε να γίνεται αντιληπτό σε τυχόν διαρροές. Η καύση του σε σχέση με αυτή των άλλων καυσίμων έχει λιγότερο επιβλαβείς συνέπειες για το περιβάλλον. Για παράδειγμα παράγει μικρότερες ποσότητες CO2 για κάθε μονάδα παραγόμενης ενέργειας.

Χρησιμοποιείται με αρκετούς τρόπους:

• Αποτελεί βασική πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
• Σαν καύσιμο οχημάτων.
• Οικιακή χρήση (θέρμανση, μαγείρεμα)

Επίσης χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο όπου είναι δυνατόν γιατί προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

Οικονομία
Είναι αποδεδειγμένα η οικονομικότερη μορφή ενέργειας με πάγια οικονομία 20% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης & 60% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Φιλικότητα προς το περιβάλλον
Είναι το πιο καθαρό & λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο. Χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο συμβάλλουμε στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ευκολία στη χρήση
Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο κάθε στιγμή που το χρειαζόμαστε μέσα από το εγκατεστημένο δίκτυο. Δεν χρειάζεται να παραγγείλουμε & να είμαστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του. Επιπλέον πληρώνουμε πάντα όσο καταναλώνουμε.

Ακρίβεια στη μέτρηση & χρέωση μετά την κατανάλωση
Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή όπως & για τις καταναλώσεις της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ. Η πληρωμή του λογαριασμού του φυσικού αερίου γίνεται μετά την κατανάλωση του.

Εξοικονόμηση χώρου & καθαριότητα
Για το φυσικό αέριο δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου & μας απαλλάσσει από τις δυσάρεστες οσμές & τα υπολείμματα του πετρελαίου.

Μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών
Λόγω της καθαρής καύσης του φυσικού αερίου εξασφαλίζει μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών & μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ασφάλεια φυσικού αερίου

Το φυσικό αέριο είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν, είναι ελαφρύτερο από τον αέρα & όταν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα απομακρύνεται άμεσα.Είναι άοσμο αλλά για την ανίχνευση πιθανής διαρροής του προστίθεται χαρακτηριστική οσμή. Δεν είναι τοξικό επειδή δεν περιέχει CO2.

Τα έργα κατασκευής του δικτύου του φυσικού αερίου πραγματοποιούνται βάσει σύγχρονων & αυστηρών προδιαγραφών. Η λειτουργία του δικτύου παρακολουθείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα.

Τα δίκτυα του φυσικού αερίου είναι ασφαλή ακόμα & σε περίπτωση σεισμού επειδή κατασκευάζονται από αγωγούς πολυαιθυλενίου, δηλαδή από υλικό εύκαμπτο που η ελαστικότητά του επιτρέπει να ακολουθεί τις μετακινήσεις της γης την ώρα του σεισμού άρα να μην παρουσιάζει ζημιές, γεγονός που έχει παρατηρηθεί διεθνώς στα δίκτυα του φυσικού αερίου.

Κατασκευή Ιστοσελίδων Κατασκευή Ιστοσελίδων